7 Trin til valg af den Rigtige Indgangsløsning til din Bygning

Boon Edam Blog | Juli 2018

  
  

Konstruktionsverdenen er et stadig mere komplekst miljø, hvor kunderne har et bredt spektrum af krav, der skal formes til levedygtige løsninger.  Uanset om der er tale om et nyt byggeri eller en eksisterende konstruktion, er de vigtigste fokuspunkter fortsat undersøgelse af forholdene i og omkring området, samt at afklare om produkt og design er hensigtsmæssigt til projektet.

At vælge det rigtige produkt, til det rigtige projekt, har stor betydning for indgangsoplevelsen og rummet omkring. Denne artikel hjælper dig igennem en nem proces, som sikre at du vælger det korrekte produkt – processen er baseret på 7 grundlæggende overvejelser. Uanset om du er sikkerhedschef, entreprenør eller arkitekt, er de 7 nedenstående punkter alt sammen noget der skal gennemgås og diskuteres i starten af et byggeprojekt. Lad os straks komme i gang med det først punkt.

1. Gennemstrømning

Bygningens kapacitet og gennemgangsløsning

Alle bygninger har mindst én indgang og udgang, hvor kapaciteten, gennemstrømningen af mennesker, brugen og beliggenheden alle er kriterier, som bør analyseres grundigt, for at kunne vælge den mest optimale indgangsløsning. I for eksempel bygninger med flere etager, og mange kontorer, er der behov for en indgangsløsning der kan modtage en høj kapacitet af mennesker. High Capacity karruseldøre kan rumme en stor mængde passerende og tillader for eksempel at passage af objekter, som bagage og kørestole, uden problemer kan komme gennem dørene. Med det store størrelsesudvalg på karruseldøre, garanterer vi et produkt, som passer til alles ønsker.

Spørg dig selv om følgende:

 • Skal der børn, barnevogne og lignende igennem døren?
 • Er der i noget tidsrum særlig belastning? Dvs. holdskift og/eller spisepauser.
 • Har brugerne brug for en “komfort zone”, I form afstand til andre brugere?
 • Er der behov for enten handicap adgang eller leverance af større genstande?

2. Sikkerhed

Niveau af sikkerhed – Høj, mellem og lav

Bygninger får stadig mere kompliceret og diversificeret designstruktur, når det kommer til sikkerhed. Der kræves forskellige sikkerhedsniveauer, startende fra lav, til mellem og til høj sikkerhed. Der er en fællesnævner, ved alle tre sikkerhedsniveauer, nemlig at holde uvedkommende ude, og sikre nem og hurtig gennemgang for autoriserede brugere. Lav til mellem sikkerhedsløsninger, som Speed Gates og indgangslåger, er en blød adgangsløsning, der anbefales til receptioner og lignende, hvor der ønskes et stilfuld alternativ til for eksempel rebafspærring. Disse automatiske adgangsløsninger giver kun autoriserede brugere adgang til et eller lukket område. Hvis målet med indgangsløsningen er at holde et jævnt flow i gennemstrømningen af personer, er vendekors også en mulighed. Sikkerhed er blevet et centralt problem i den verden vi lever i. Beskyttelse mod både naturlige og menneskabte farer er en voksende bekymring, og det er derfor vigtigt at overveje hvordan personer kommer ind og ud af en bygning.

Spørg dig selv om følgende:

 • Er der brug for forskellige sikkerhedsniveauer i den samme bygning?
 • Hvilke sikkerhedsrisici forsøger du at mindske?
 • Har du brug for at forhindre, afskrække eller opdage en med uautoriseret adgang til et bestemt område?
 • Er der forskellige sikkerhedsniveauer I løbet af dagen?
 • Har offentligheden brug for adgang til visse dele af det sikret område?
 • Har du brug for at kunne betjene indgangen på afstand? 

3. Tryghed

Anerkendelse af reguleringskrav

Når der skal opføres nyt byggeri eller reguleres på eksisterende, er der visse krav indenfor miljøstandarder og sikkerhed, som skal overholdes. Før en designproces kan påbegyndes, skal det valgte indgangsprodukt inspiceres, og godkendes til bygningens samlede sikkerhedsvurdering. Med dette menes, at produktet skal overholde de strengeste sikkerhedsforskrifter og passe til kravene i den pågældende bygning. For eksempel kan indgangsløsningerne udstyres med adgangssystemer som kortlæsere.

Spørg dig selv om følgende:

 • Hvem er slutbrugerne? Børn/ældre/handicappede
 • Hvilke lokale sikkerhedsforanstaltninger skal overholdes?
 • Hvad er din strategi I nødsituationer som brand, krise eller anden evakuering?

4. Æstetik

At designe den rigtige indgangsløsning til bygningstypen

Generelt er interessen for førstehåndsindtryk af bygningers ydere steget. Dette betyder en øget interesse for alle detaljer ved design af indgangsløsninger, så indgangen går i et med bygningens ellers smukke og akitoniske detaljer, men samtidig med overvejelse på hverdagens brug af indgangen.

I en tid hvor byers udseende ændres, med højere bygninger og voksende arbejdsstyrke, ses også nye tiltag, som for eksempel ”vi cykler til arbejde” -kampagner, disse har også indflydelse på valg af indgangsløsninger. Bygningsdesignere og arkitekter er begyndt at se sig om efter indgangsløsninger, som ikke kun passer til trafikken omkring bygningen, men som også kan genne cykler og scootere gennem indgangen. Boon Edam har et stort udvalg af karruseldøre, og endda nogle som kan omdannes til helt almindelige skydedøre, så lange objekter nemt kan transporteres gennem indgangen. Æstetikken har også stor betydning for virksomhedens branding, der derfor ofte søger visuel ro i form af rene linjer, farver og en indbydende, men sikker, indgangsløsning.

Spørg dig selv om følgende:

 • Er branding vigtigt for dig?
 • Hvordan kan du balancere funktionalitet (sikkerhed) og design, og stadig opnå dine mål?
 • Hvilken oplevelse vil du gerne give de besøgende og medarbejderne?
 • Ønsker du en eksklusiv, højteknologisk, usynlig eller iøjefaldende indgangsløsning?
 • Har du specifikke krav til farve, underlag, glas eller andet som passer til resten af bygningens design og interiør?

5. Teknologi

Tilpasning og integrering af ny teknologi

Moderne arbejdspladser ændrer sig hele tiden. Med arbejdsmønstre der ændres, for at give medarbejderne fleksibilitet, udvides bygningens åbningstider sig også, for at imødekomme det. Det er vigtigt at kunne kontrollere hvem der kommer ind i bygningen, så der ikke er adgang til områder de besøgende ikke er godkendt til. Steder hvor sikkerhed og overvågning af besøgende er en topprioritet bør forsynes med sikkerhedssluser. Da teknologien hele tiden udvikler sig, er det vigtigt, at også sikkerhedsprodukterne følger denne udvikling. Brugerne skal føle sig sikre og opleve at produkterne kan følge med teknologiens udvikling.

Spørg dig selv om følgende:

 • Er dit projekt fremtidssikret?
 • Har du brug for at opdatere en eksisterende løsning eller sikre, at du får de nyest løsninger på markedet?
 • Har du brug for en indgangsløsning, der kan samarbejde med andre teknologier, som biometrisk skanner og adgangskontrol systemer?
 • Har du set på de nyest trends indenfor teknologiens verdens, for at sikre produktets livscyklus og effektivitet?

6. Komfort

Forbedring af bygningens energibehov

Effektivitet er vigtigt for en bygning. Indgangspartiet skal hjælpe med at sikre det bedste indeklima i bygningen hele tiden – vores ”altid åbne, altid lukket” ide med en karruseldør, forhindre støj og støv i at komme ind i bygningen, og betyder at indvendig og udvendig luft forbliver adskilt. Karruseldørene kan dermed hjælpe til en ensartet og behagelig temperatur, og holde energiniveauet på et minimum.  Et reduceret energiforbrug, betyder et mindre CO2 udslip fra bygningen – og dermed spares både energi og penge, men uden at gå på kompromis med indgangsmulighederne. Dette punkt hjælper med at overveje vigtige miljøproblemer i forbindelse med CO2-udslip og grønt byggeri. 

Spørg dig selv om følgende:

 • Er min indgangsløsning energibesparende og passer til de sundheds og sikkerheds reguleringer som skal overholdes?
 • Hvordan vil indgangsløsningen påvirke de medarbejdere og besøgende der opholder sig i område omkring installationen?
 • Hvor opdateret er den teknologi, som bruges til produktet? Vil det hjælpe til at mindske bygningens CO2-udslip når det er i drift?
 • Er produktet sikkert og nemt at bruge?

7. Service

Service og vedligeholdelse af indgangsløsningen

Indgangsløsningerne er oftest placeret de travleste steder i bygningen. Det er derfor afgørende, at den er I drift hele tiden, og kan give en jævn gennemstrømning hele tiden. Ved at oprette en service- og vedligeholdelseskontrakt på dørene og sikkerhedssystemerne, sikres vedligeholdelse og service bedst, dette betyder at bygherre eller anden involveret person, ikke skal forholde sig til dette. Det er vigtigt at få serviceret tekniske produkter, som benyttes af mennesker, så sikkerheden hele tiden er i top og gældende regler overholdes. Ved en servicekontrakt sikres det også, at produktet hele tiden af opdateret – og inkluderer desuden oplæring af brugen til slutbrugeren.

Spørg dig selv om følgende:

 • Har du en strategi ved sammenbrud og planlagt forbyggende vedligeholdelse?
 • Er der indgået en servicekontrakt? Hvad indeholder denne?
 • Hvor lang er levetiden/garantien på produktet?
 • Er bygningens personale og brugere oplært I brugen af produktet? Har de adgang til brugermanualer og kan de få vejledning på stedet? 

Tag selv ansvar

Når du har gjort dig alle ovenstående overvejelser, og fundet det rigtige produkt til dit projekt, skal de sidste ting finjusteres, så du sikre, at områdets kritiske punkter håndteres bedst muligt. Du skal finde den løsning der møder dine krav og spare dig for flest penge og bekymringer overordnet set.

Find en leverandør, som giver dig muligheden for at opgradere på de områder hvor du har behov. I den moderne verden har kunden visionerne til at bestemme hvad det præcist er de ønsker – det skal være det samme med indgangsløsninger. Afhængigt af din unikke situation, bør du have muligheden for at opgradere, til- og fravælge præcis de ting, som passer til jeres bygning og krav – hvad end det er øget sikkerhed, sikring af brugerne eller udseendet. Du bør benytte de 7 overvejelse ovenfor til hjælp, så du får den mest optimale indgangsløsning -benyt eventuelt værktøjet nedenfor:

Gennemgang    

Tilføj:    Diameter / Bredde / Højde / konfigurationer 

Sikkerhed      

Tilføj:    Ekstra sensorer / Stereo Vision / Lås / Sikkerhedsglas

- Tryghed 

Tilføj:    Fejlsikring / Advarselsskiltning / Lyd- og visuelle signaler 

- Æstetik   

Tilføj:    Materiale / Farve / Form / Logo 

- Teknologi     

Tilføj:    Biometrisk skanner / Adgangskontrol 

- Komfort     

Tilføj:    Klima kontrol / Handicap adgang / Lys / Energibesparende tilstand 

- Service       

Tilføj:    Service niveau / Oplæring / Service- og vedligeholdelsesaftale 

Skrevet af Ian Goldsmith
Ian Goldsmith Har været en loyal Boon Edam ansat i mange år, og er på nuværende tidspunkt Salgschef i Storbritannien. Ian har arbejdet hos Boon Edam siden 1993, hvor han startede som Regional Salgschef. Siden har han fået højt kendskab til alle aspekterne i datterselskabets salgs- og specifikationsroller, hvilket har hjulpet selskabet, til hvor det er i dag.