Bæredygtighed og udvikling – hvor står vi?

Kunder generelt kræver mere af industriens leverandører, når det kommer til bæredygtighed. I dag skal en bygningsejer tage vigtige beslutninger, for at sikre at disse energiværdier overholdes. Mange kunder sigter efter at LEED-certificere deres byggerier. Hos Boon Edam arbejder vi konstant med bæredygtighed, og følger branchens trends og tendenser. 

Trend eller strenge krav? 

I Holland, hvor Boon Edams hovedkontor ligger, er der sket et tydeligt skift når det kommer til energicertificering – det er nu nærmere et strengt krav end en tendens. I dag hører vi om BREEAM og LEED: standarder og retningslinjer for bæredygtige konstruktioner. Vi forventer at se flere af disse retningslinjer blive til strenge krav i byggerier – det ses allerede mere og mere i tidens udbudsmaterialer. 

 

EPD: Lad os tale om fakta

Ville det være nyttigt, hvis du kunne få alle de nødvendige oplysninger, om hvert af dine projekter, af leverandøren? For eksempel oplysninger om transport, miljøaspekter og råvarer. Hos Boon Edam arbejder vi hele tiden på at udvikle produktdeklarationer (EDP), du kan downloade og læse den seneste EPD erklæring på vores Tourniket karruseldør her.

Svar på bæredygtighed

Som producent og leverandør finder vi det yderst vigtigt, at tage ansvar for fremtidens generationer. Derfor er vi meget begejstrede og engagerede omkring kravene til bæredygtighed. 

Hos Boon Edam har vi skabt processer til genanvendelse af materialer og håndtering af vores produktionsrester – mere end 80 % af vores materialer kan genbruges separat. Vi arbejder hele tiden med samfundsrelevante spørgsmål som: Hvordan kan materialer fra vores produkter genbruges, uden at gå på kompromis med kvalitet?
Som producent prøver vi også at følge med efterspørgslen på bæredygtige produkter, og hjælpe vores kunder med at få et BREEAM- eller LEED-certifikat. Derfor er vores karruseldøre som standart udstyret med en række ekstra energibesparende funktioner, inklusive børstelister med EPDM-indlæg, (smart) LED-belysning, intelligente sensorer osv. 
Bæredygtig kvalitet er vores mål. 
I den kommende artikel, i samme serie om bæredygtighed, fortæller vi mere om BREEAM- og LEED-certificeringerne.