Beskyttelse af studerende i undervisningsmiljøer

Mange folk i erhvervslivet har længe været klar over, at bygningssikring er af afgørende betydning og at værdien i at ansætte medarbejdere og anvende teknologier til at håndtere trafikstrømme og sikre indgange og udgange er uundværlig. Men i uddannelsessektoren er der nu også behov for samme sikkerhedsniveau. 

Sørge for tilstrækkelig beskyttelse

I lang tid har skoler, universiteter og højskoler været anset for at være trygge omgivelser - steder, hvor eleverne og de studerende kan færdes for at udvikle deres færdigheder og tilegne sig viden. Selv om dette stadig er tilfældet, kan man ikke afvise det foruroligende faktum, at alle typer af bygninger nu kan blive mål for angreb.

I de seneste år er antallet af angreb på skoler og universitetscampusser steget i hele verden. Det har ført til et stort behov for nye sikkerhedsløsninger til disse steder - for at sikre, at ansatte, studerende er tilstrækkeligt beskyttet. Som en følge af dette er der nu installeret sikre indgange i mange typer af skolebygninger og -faciliteter, fra studenterboliger og sportsanlæg til vigtige receptionsbygninger. Der kan tages mange forskellige sikkerhedsforanstaltninger på disse kontaktpunkter med verden udenfor på en måde, der giver støtte og beskyttelse. Løsningen er at afgøre, hvilken kombination af strategier som vil sikre størst mulig succes.

Folkets magt

Som det første kontaktpunkt har mange undervisningsinstitutioner ansat studerende til at overvåge hovedindgange, bemande receptioner eller føre tilsyn med disse vigtige passager. Valgmulighederne for at benytte studerende til dette formål er fleksible. Måske er det ønsket, at de bevogter ovennævnte steder døgnet rundt eller kun på de mest travle tidspunkter, når menneskestrømmen gennem området er størst. Disse studenterhold kan dække en række behov, fx føre logbøger og registrere besøgende eller holde øje med mistænkelige aktiviteter og kontrollere legitimationer for at forhindre uautoriseret adgang. 

Men nogle faktorer skal tages i betragtning for at sikre, at indgange ikke er ubevogtet og der er risiko for potentielle brud. Forståeligt nok er der nogle udfordringer forbundet med at bruge mennesker som sikkerhedsvagter. Kontinuerlig tilstedeværelse af sikkerhedsvagter er afgørende, når det gælder om at beskytte et udsat område, og ansatte kan blive syge, komme for sent eller afholde ferie. Alt dette kan gøre et område sårbart, hvis det nødvendige vagthold ikke er til stede. 

Derudover mister mennesker hurtigt opmærksomheden og koncentrationen. For ansatte med et stort ansvar for områder med meget trafik kan det også være vanskeligt at koncentrere sig og have overblik uden at blive overvældet, specielt i lange perioder. Ligeledes kan det være vanskeligt ikke at lade sig distrahere af teknologi eller andre mennesker, specielt i stille områder. For at sådanne studenterhold skal være effektive, skal de understøttes af teknologi eller installationer. 

Støtte via teknologi

For at reducere disse potentielle farer, kan undervisningsinstitutioner skride til handling ved at kombinere brugen af ansatte og sikkerhedsløsninger. Sikkerheds vendekors bliver stadig mere populære på skoler og universitetsområder på grund af deres fleksibilitet og multifunktionelle egenskaber. Sikkerhedsvendekors byder på en lang række avancerede teknologier, som bruges til at detektere potentielle farer som fx forsøg på tailgaiting og uautoriseret adgang, samt at beskytte store menneskemængder. Derudover kan de virke afskrækkende på folk, som leder efter sårbarheder. De kan leveres i mellemhøje størrelser, som er velegnet til receptioner såvel som i varianter med fuld højde, som bl.a. er velegnet til udendørs gennemgange og stadioner. Denne teknologi kan give dig indsigt i, hvem der er gået ind eller ud af et område. Ved hjælp af tailgating-alarmer bidrager teknologien også til at identificere områder, hvor uautoriserede personer prøver snige sig ind i bygningen.

Sikkerheds vendekors og andre indgangssystemer som fx sikkerhedskarruseldøre, bliver en vigtig del af en altomfattende adgangskontrolstrategi i en bygning. Begge løsninger er med til at reducere de risici, der kan opstå som følge af menneskelige fejl, og dermed kan ansatte bruge mere tid på andre vigtige opgaver som at hjælpe og rådgive besøgende. Alt dette med bevidstheden om at sikkerhedsniveauerne opretholdes, uden at det går ud over trafikstrømmen.

En alsidig strategi

Ved at udnytte en kombination af sikre adgangssystemer og engagerede ansatte på uddannelsessteder opnås et højt beskyttelsesniveau for alle, der arbejder og studerer på det aktuelle sted. Ligevægten mellem sikkerhedsfokuserede ansatte og fordelene ved moderne teknologi kombinerer det bedste af to verdener og sikrer, at det første kontaktpunkt, besøgende har med en bygning, fortsat betjenes af mennesker.

Det er næsten umuligt at forebygge alle potentielle brud på sikkerhed på uddannelsessteder eller i alle typer af bygninger. Derfor er det vigtigt, at der er udarbejdet en strategi for at reducere risici, som udnytter alle tilgængelige sikkerhedsforanstaltninger, og det er den bedste måde at beskytte mennesker og udstyr på i sådanne områder. 

Du kan finde mere information om vores erfaringer som specialist i uddannelsessektoren, du kan downloade vores samling af casestudier her eller se denne video om, hvordan Utrecht universitetet har installeret en karruseldør for at forbedre indgangen til universitetet. Tag beslutningen i dag og opdag, hvordan vi kan hjælpe dig med at sikre, at Jeres studerende er beskyttet ved at kontakte vores erfarne team af indgangseksperter i dag.

Kontakt