Uddannelse

Sikring af medarbejdere og studerende

Universiteter står nu om dage over for mange udfordringer i forbindelse med drift og sikkerhed omkring deres faciliteter. Uddannelsesfaciliteterne kan være placeret i både bymæssige områder og på mere fjerntliggende steder, og de er generelt åbne for offentligheden, specielt hvad angår fællesrum. 

Hvert efterår er der en udskiftning på mindst 25 % af de studerende, når nye studerende bliver optaget og starter deres studie. Mange nytilkomne skaber et tilbagevendende behov for et orienteringsprogram, hvor de studerende kan finde alt, hvad de har brug for at vide om, hvordan de finder rundt på campus, sikker adfærd, og hvordan de hver især kan være med til at spare på energien - og generelt være gode ambassadører for den campus, de har valgt.

  
  

Udfordringer og muligheder

Sikkerhedspersonalet på campus skal sørge for sikkerheden for både medarbejdere og studerende. Dette personale kan befinde sig både tæt på, f.eks. i studenterboliger og undervisningslokaler, og spredt ud over større områder som f.eks. atletikstadion, gymnastiksale og lignende steder. Hver enkelt fysisk bygning på campus indeholder værdifulde aktiver og er udlagt på forskellige måde, alt afhængig af hvad de skal bruges til, og dette giver i sig selv udfordringer og muligheder.

Sikkerhedsteamet, som har base på campus, har adgang til og gør brug af mange adgangsløsninger, f.eks. karruseldøre – som ikke kun sparer energi men også sikrer bestemte indgange og beskytter både mennesker og ting. Der er ofte placeret Speedgates i indgangene til biblioteker, arkiver, studenterboliger, rekreative faciliteter og kantiner for at styre trafikstrømmen omhyggeligt og sikkert. I sportsanlæg anvendes der derimod ofte vendekors i fuld højde og i middelhøjde til at styre adgang via bestemte ind- og udgange.

Den rigtige løsning til hver unikke bygning

Boon Edam tilbyder et komplet produktsortiment, og vi kan rådgive om de bedste løsninger til hvert enkelt område af campus. Vi ved, at udskiftning blandt de studerende kræver løsninger, som er nemme at bruge hver dag, og vi sammen med kunden fastlægge den bedste mulighed for at imødekomme det ønskede sikkerhedsniveau og/eller kapacitetsbehov. 

Sikkerhedsindgange fører samme kontrol for alle typer af brugere. De kan ikke distraheres, og de bliver ikke forblændet af påklædning, et clipboard eller et selvsikkert smil – som vi mennesker ofte ligger under for. Når en sikkerhedsindgang er blevet etableret, er det nemt at få adgang til præcis registrering af, hvem der er gået ind eller ud, via et integreret adgangskontrolsystem: Det er slut med clipboards og manuelle besøgslister. Det er også muligt at tælle personer meget nøjagtigt, eller i tilfælde af Speedgates endda tælle alarmer pga. uautoriserede personer, som prøver at snige sig ind i bygningen, og på den måde få indsigt i, hvilke steder der er mest udsat for denne type infiltrering. Det kan så håndteres på et senere tidspunkt – eller blive en del af den fremtidige sikkerhedsstrategi.

Fordelene ved en Boon Edam-indgang til uddannelsescampus

  • Balance mellem at byde velkommen og sørge for sikker adgang
  • Ro i sindet for alle, der opholder sig i bygningen, hvilket giver et bedre læringsmiljø
  • Nem integration med de fleste systemer til adgangskontrol  og administration af bygninger
  • Fritager sikkerheds- og vagtpersonale for opgaver og erstatter dem helt i visse tilfælde (omkostningsbesparelser)
  • Mulighed for at "opgradere" , hvor det betyder mest – sikkerhed, beskyttelse eller æstetik
  • Hurtig fejlfinding af tekniske problemer med reduceret nedetid til følge
  • Sikker og nem evakuering i nødstilfælde
  • Den rigtige sikkerhedspakke kan yde beskyttelse i tilfælde af et igangværende skoleskyderi
  • Samarbejde med en dedikeret indgangsekspert, lige fra de allerførste faser af projektet til dets implementering og videre frem til service og vedligeholdelse

Boon Edam er stolte af at kunne tilbyde højsikkerhedssluser, vendekors, sikkerhedskarruseldøre og Speedgates, der gennem tiden har vist deres værdi. Vores portefølje af indgangsløsninger omfatter også nogle af verdens arkitektonisk mest imponerende karruseldøre – der gennem årtier har givet inspirerende og ofte dramatiske førstehåndsindtryk.

Adgang for alle

Endelig er det vigtigt at sikre, at adgangsveje er så tilgængelige som overhovedet muligt for flest mulige mennesker, specielt for personer med handicap. I loven om lige rettigheder af 2010 angives det, at virksomheder skal foretage alle rimelige tilpasninger for at give adgang til personer med handicap. 

Brugervenlig adgang bør helt naturligt forefindes, hvis en af medarbejderne eller de studerende er handicappet. Det er dit ansvar at sikre, at indgangene er nemme at komme igennem uanset hvad. Man kan aldrig vide, hvem den næste mulige besøgende eller studerende vil være, men hvis de ikke engang kan få adgang til bygningen, så udgør det et adgangsproblem

Værdifulde casestudie

Download universitetscasestudier, og se, hvilke udfordringer der førte til, at universiteter efterspurgte bedre fysiske sikkerhedsplaner, hvordan indgange kom ind i billedet, og hvilke fordele der blev opnået som resultat af vores implementering. Vi har desuden et interessant interview, som du kan se om vores installation i Victor J. Koningsbergergebouw-bygningen på universitetet i Utrecht.

Få flere oplysninger på vores blog om, hvordan du kan beskytte medarbejdere og studerende. Du kan også kontakte vores team af eksperter i dag for at få gennemgået kravene til dine undervisningsfaciliteter. Vi er klar til at samarbejde med dig.

Kontakt

Boon Edam Danmark kontor

Boon Edam Denmark

 

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.